Pages

Sunday, April 14, 2013

#04: Study di bilik tidur VS bilik discussion


Hai kawan-kawan. . 
apa khabar?? sihat??. . .Ira alhamdulillah. . 
sihat. . .almaklumlah. . .baru balik Miri. . 
kitaorang tengah cuti semester sekarang. . .
so. . ambik kesempatan pulang ke kampung halaman di Miri. . 
lama tau cuti. . .hampir 2 bulan. . .
korang pulak??. .

STUDY DI BILIK TIDUR VS BILIK DISCUSSION
. . . 
kenapa?
pelik ke tajuk yang Ira tulis tu???
sapa yang sedang, pernah, @ akan duduk kat asrama sudah tentu ah pernah mengalami situasi ini kan??
ha?
biasalah. . .bila kite dh duduk sendiri. . .i mean jauh dari family, cikgu. . .
so. . kita kena atur sendiri masa belajar kita. . .betul tak???
mula2 dulu memang ah susah. . .mana taknye. . .mana masa nak makan lagi. . .pergi kelas lagi. . .
dahtu bile jadi "SISWA/SISWI" nie kuliah kite tak menentu. . ada yang kuliah sampai pukul 10 malam. . .
tak hairan dah. . .walaupun course Ira sebenarnya masa kuliah die tak lebih dari pukul 6. . .tapi Ira ada penagalaman kuliah sampai pukul 10.30 malam. . .
biasalah. . .kelas tamabahan. . .almaklumlah. . .subject memang ah sikit. . .tapi. . .kandungan dalam buku tu. . .hanya Allah je tahu. . .
.  . .
oklah. . .jom Ira nak kongsi sikit pengalaman Ira sepanjang 1 semester ni. . .

STUDY DI BILIK TIDUR

- Jimat tenaga (yealah. kita tak perlu turun bawah nak pergi bilik study. . .)
-sumber makanan mudah diperolehi (kalau lapar, capai je makanan dalam bilik tu. tak perlu susah2 nak beli)
- kalau dah ngantok sangat. . .baring je terus atas tilam. . .hahaha. . .betul tak???

STUDY DI BILIK DISCUSSION 

-lebih fokus nak study. . .(yealah. biasanya kalau dalam bilik discussion tentu senyap, so, tentu senang nak study. . tol tak??)
-kalau ngantok tahan je. . .tak payah nak ngade nak tidur k. . .study je k. . .hahaha
-NO FOOD AND DRINK ARE ALLOW AT THIS ROOM. . .hahaha. . .so.  ..kalau lapar, balik bilik, study. . .ok. . .

oklah. . .
nie je yang Ira dapat share kan. . .sebenarnya haritu nak up-date blog nie. . .memandangkan masa tidak mengizinkan, Ira tunggu cuti je lh Ira up-date blog kesayangan Ira ni. . .
maaflah jika apa yang Ira share kan ni kurang menarik perhatian tetapi apa yang Ira tulis, datangnya dari hati Ira sendiri. . .setiap manusia mempunyai pelbagai pengalaman sendiri semasa belajar. betul tak?

. . .
sampai sini coretan Ira kali ni. .Insya Allah jika berkesempatan kita pasti akan berjumpa lagi. . .
Assalamualaikum. . .



No comments:

Post a Comment