Pages

Tuesday, April 16, 2013

#05 : Tak Sabarnya. . .


Hai kawan-kawan

ce tengok tajuk yang kat atas tu??.  . .korang rase apa yang buat Ira tak sabar-sabar ni ???
hahaha. . .
bersempena dengan cuti semester yang lama memanjang sampai 2 bulan ini. . .Ira merancang hendak melancong ke luar negara. . .cewah. . .yealah. semalam Ira baru sahaja pulang dari negara jiran. . .Negara Brunei Darul Salam. . .sebelah Miri je. . .hahaha. . .tapi kira beruntung ah. .bukan semua orang dah pergi ke Brunei. . .betol tak??
tapi. . .
semalam Ira sempat ke Kuala Belait je. . .tak sampai ke bandar Brunei pun. . .sebab lewat sangat dah semalam. . .kitaorang bertolak dari Miri pukul 2 petang. . .bimbang pulak kalau ke Bandar Seri Begawan tu alamat nya tak pulang Miri pulak nanti. . .lagipun makcik kita tak tahu sanagat jalan ke Bandar. . .hari tu pernah pergi dengan pakcik kita. . . dia kerja ke kat Kuala Belait. . .so,dia tahu ah serba sedikit jalan kat Negara Brunei nie. . .
oklah. . .
Ira nak share kan sedikit pic kenangan waktu pergi melancong ke Bandar Brunei. . .




ni adalah serba sedikit pic waktu kat sana. . .

tapi. . .
sebenarnya. . .
yang buat Ira terlebih excited Ira akan bertolak ke Peninsular Malaysia tomorrow. . .
heaheahea
Ira nak melancong bersama Mak Su yang Ira sayang tu. . .
kitaorang melancangan hendak ke. . . . . 
. . .
nantikan sambungannya. . .
doakan semoga Ira selamat sampai ke sana. . . 
amin. . .
Insya Allah. . .
oklah. . .
semoga kita berjumpa lagi di lain hari di lain waktu. . .
Assalamualaikum.  . .




Sunday, April 14, 2013

#04: Study di bilik tidur VS bilik discussion


Hai kawan-kawan. . 
apa khabar?? sihat??. . .Ira alhamdulillah. . 
sihat. . .almaklumlah. . .baru balik Miri. . 
kitaorang tengah cuti semester sekarang. . .
so. . ambik kesempatan pulang ke kampung halaman di Miri. . 
lama tau cuti. . .hampir 2 bulan. . .
korang pulak??. .

STUDY DI BILIK TIDUR VS BILIK DISCUSSION
. . . 
kenapa?
pelik ke tajuk yang Ira tulis tu???
sapa yang sedang, pernah, @ akan duduk kat asrama sudah tentu ah pernah mengalami situasi ini kan??
ha?
biasalah. . .bila kite dh duduk sendiri. . .i mean jauh dari family, cikgu. . .
so. . kita kena atur sendiri masa belajar kita. . .betul tak???
mula2 dulu memang ah susah. . .mana taknye. . .mana masa nak makan lagi. . .pergi kelas lagi. . .
dahtu bile jadi "SISWA/SISWI" nie kuliah kite tak menentu. . ada yang kuliah sampai pukul 10 malam. . .
tak hairan dah. . .walaupun course Ira sebenarnya masa kuliah die tak lebih dari pukul 6. . .tapi Ira ada penagalaman kuliah sampai pukul 10.30 malam. . .
biasalah. . .kelas tamabahan. . .almaklumlah. . .subject memang ah sikit. . .tapi. . .kandungan dalam buku tu. . .hanya Allah je tahu. . .
.  . .
oklah. . .jom Ira nak kongsi sikit pengalaman Ira sepanjang 1 semester ni. . .

STUDY DI BILIK TIDUR

- Jimat tenaga (yealah. kita tak perlu turun bawah nak pergi bilik study. . .)
-sumber makanan mudah diperolehi (kalau lapar, capai je makanan dalam bilik tu. tak perlu susah2 nak beli)
- kalau dah ngantok sangat. . .baring je terus atas tilam. . .hahaha. . .betul tak???

STUDY DI BILIK DISCUSSION 

-lebih fokus nak study. . .(yealah. biasanya kalau dalam bilik discussion tentu senyap, so, tentu senang nak study. . tol tak??)
-kalau ngantok tahan je. . .tak payah nak ngade nak tidur k. . .study je k. . .hahaha
-NO FOOD AND DRINK ARE ALLOW AT THIS ROOM. . .hahaha. . .so.  ..kalau lapar, balik bilik, study. . .ok. . .

oklah. . .
nie je yang Ira dapat share kan. . .sebenarnya haritu nak up-date blog nie. . .memandangkan masa tidak mengizinkan, Ira tunggu cuti je lh Ira up-date blog kesayangan Ira ni. . .
maaflah jika apa yang Ira share kan ni kurang menarik perhatian tetapi apa yang Ira tulis, datangnya dari hati Ira sendiri. . .setiap manusia mempunyai pelbagai pengalaman sendiri semasa belajar. betul tak?

. . .
sampai sini coretan Ira kali ni. .Insya Allah jika berkesempatan kita pasti akan berjumpa lagi. . .
Assalamualaikum. . .